Intalniri cu regizori straini premiati la Cannes, masterclass-uri si proiectii in premiera ale unor filme premiate care au rulat in prestigiosul festival – sunt cateva dintre propunerile celei de-a treia editii a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest pentru iubitorii de cinema.

Potrivit comunicatului de presa emis, festivalul va avea loc intre 19 si 25 octombrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din Bucuresti.

Peste 50 de lung și scurt metraje se vor regasi anul acesta in program, in jur de 15 fiind premiere nationale ale unor filme din selectia oficiala pe 2012 a Festivalului de la Cannes.

In cazul unora dintre ele, nedistribuite in cinematografele din Romania, Les Films de Cannes a Bucarest va fi o sansa unica pentru cinefili. Pe langa titlurile straine, filme romanesti care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele Cannes-ului, si care pot fi vazute rareori de spectatorii din Romania, vor fi readuse in atentia publicului.

"7 Days in Havana", un fascinant portret colectiv al Havanei de astazi, semnat de sapte dintre cei mai in voga cineasti ai momentului, si "Dupa Dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, vor deschide, respectiv inchide cea de-a treia editie a evenimentului.

Noutatile, informatiile despre bilete și programul Les Films de Cannes a Bucarest vor putea fi consultate pe site-ul www.filmedefestival.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.