Actrita Maia Morgenstern a fost desemnata, vineri, director interimar al Teatrului Evreiesc de Stat din Capitala, dupa decesul, pe 6 august, al fostului sef al institutiei de spectacole, regizorul Harry Eliad.

Evenimentul a avut loc la sediul Teatrului Evreiesc, in prezenta actorilor institutiei de spectacole, relateaza MEDIAFAX.

"Este extrem de importanta increderea acordata si va multumesc pentru asta. Ma bizui pe fortele mele, insa am nevoie de ajutorul vostru, al tuturor. Fara ajutorul si fara increderea dumneavoastra, sunt nimic. (...) Bizuindu-ma pe ajutorul vostru, putem merge mai departe, pentru a continua ceea ce maestrul a creat, in echilibru, pentru respectul adevaratei valori", a declarat artista.

Teatrul evreiesc din Romania are o traditie de circa 130 de ani. Din anul 1948, Teatrul Evreiesc din Bucuresti a devenit institutie de stat.

Fostul director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES), regizorul Harry Eliad, a murit pe 6 august, la varsta de 84 de ani. Eliad a condus TES din decembrie 1989. Ca director al Teatrului Evreiesc de Stat a realizat aici proiectul "Integrala Salom Alehem" - cele mai multe din aceste spectacole dupa operele marelui clasic al literaturii idis fiind regizate chiar de el si transformate in musicaluri pe melodii folclorice evreiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.