Filmul de animatie "Shrek 2" se situeaza in fruntea box-ofice-ului american in 2004, cu incasari care depasesc 441 milioane de dolari, dupa cum arata cifrele publicate pe Internet de catre societatea specializata in astfel de clasamente "Box Office Mojo". "Shrek 2", productie scoasa pe piata la data de 19 mai, in Statele Unite si Canada, de catre Sudiourile DreamWorks, a reusit sa devanseze "Spiderman 2" (cu incasari de 373,5 milioane de dolari) si controversata pelicula regizata de Mel Gibson "Patimile lui Hristos" (care a vandut bilete in valoare de 370,2 milioane de dolari).

"The Incredibles", ultima coproductie a studiourilor Disney si Pixar, lansata pe 25 noiembrie, s-a clasat pe locul al patrulea cu incasari de peste 251 milioane de dolari. Aceasta pelicula de animatie care a avut un succes absolut fenomenal pe continentul nord-american este urmata in acest clasament de catre "Harry Potter si Prizonierul din Azkaban" (cu 249,5 milioane de dolari) si de catre filmul stiintifico-fantastic "The Day After Tomorrow" (186,7 milioane de dolari). Controversatul documentar al lui Michael Moore, "Fahrenheit 9/11", distins cu Palme d'Or anul acesta la Festivalul Filmului de la Cannes, a reusit sa se situeze din punctul de vedere al incasarilor abia pe locul al 16-lea.

La nivel mondial insa, situatia este putin diferita. Primul loc i-a revenit tot lui "Shrek 2" (cu incasari de aproape 900 milioane de dolari), locul al doilea este detinut de "Harry Potter" care a vandut bilete in valoare de 798,8 milioane de dolari, in timp ce "Spiderman 2'' se situeaza pe locul al treilea (784 milioane de dolari), urmat de ''Patimile lui Hristos", (661,3 milioane de dolari), si de "The Day After Tomorrow" (cu 542,5 milioane de dolari).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.