Lungmetrajul „Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, va fi prezentat la Festivalul International de Film de la Toronto, care se desfasoara intre 6 si 16 septembrie.

Filmul lui Cristian Mungiu va rula alaturi de titluri precum „Amour", de Michael Haneke, recompensat cu premiul Palme d'Or la Cannes, anul acesta, „Something in the Air", de Olivier Assayas, si „Pieta", de Kim Ki-duk, scie adevarul.ro.

„Dupa dealuri" spune povestea a doua fete, Alina (Cristina Flutur) si Voichita (Cosmina Stratan), care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire.

Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.

Festivalul International de Film de la Toronto este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.