Desi, de patru ani, este liderul celei mai puternice tari din lume, Barack Obama a reusit, de abia acum, sa-l depaseasca pe Justin Bieber in ceea ce priveste influenta de retelele de socializare.

Conform jurnalul.ro, aceasta schimbare se datoreaza modificarii algoritmului folosit la calcularea influentei. Pentru a reflecta mai bine statutul persoanelor evaluate in viata reala, au fost adaugate in algoritm si date din Wikipedia.

Site-ul klout.com, creatorul algoritmului, a facut aceasta modificare deoarece a considerat ca nu este normal ca o persoana precum Justin Bieber, care are 26 de milioane de abonati foarte activi pe Twitter, este mai influent decat presedintele Statelor Unite.

Pentru a optimiza metoda de calculare a influentei, Klout a anuntat ca, de acum incolo, va lua in calcul si profilul de pe LinkedIn al celor evaluati pentru a se asigura ca cei cu functii inalte vor beneficia de un scor mai mare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.