E miercuri cind eu scriu acest text, va fi joi cind dumneavoastra il veti citi, dar toate astea n-au absolut nici o importanta. Important e ca ieri (alaltaieri, pentru dumneavoastra) a fost marti. Iar esential e ca, atunci cind e marti, e "Din dragoste". Numai la Antena 1, normal. Bun. Sa va rezum acum o poveste: Lili are doi copii dintr-o casatorie ratata, dar a uitat trecutul si acum il iubeste pe Lolo. Lili e mai mare cu noua ani decit Lolo.

Lili a fost iubita lui Lolo timp de doi ani si jumatate, dar nu mai e. Lolo n-o mai vrea pe Lili pentru ca Lili l-a inselat cu un muzicant. De doua ori l-a inselat Lili pe Lolo cu muzicantul sau, cel putin, asa crede Lolo. Lili sustine ca nu l-a inselat decit o data. Lili il iubeste pe Lolo si, ca sa reintre in posesia lui, apeleaza la "Din dragoste". Mircea Radu o pune pe Lili sa-i transmita un mesaj lui Lolo. Ii zice asa Mircea Radu lui Lili: "Hai, spu-ne-i lui Lolo ce-ti trece prin suflet". Mircea Radu e un poet latent pentru ca uite ce formula frumoasa a inventat.

Putea sa foloseasca banalele: "Ce ai pe suflet?", "Ce-ti apasa sufletul?", "Ce povara porti in suflet?". Sau putea sa ceara simplu "Spune-i lui Lolo ce-ti trece prin cap!". Dar el nu si nu, a vrut sa fie original si a reusit. Mircea Radu urmeaza sa inventeze, dupa aceeasi schema, si alte exprimari emotionante gen "Spune ce ai pe cap!", "Spune ce-ti apasa capul!", "Spune ce povara porti in cap!". Pentru ca, repet ca sa retineti ideea, Mircea Radu e un poet latent. Dar asta nu mai are absolut nici o importanta acum. Important e acum ca Lili il iubeste pe Lolo. Si ca Lolo, in urma interventiei lui Mircea Radu, a iertat-o pe Lili. Deci Lili il iubeste pe Lolo, dar se pare ca si Lolo o iubeste pe Lili. Altfel n-o ierta...

Sa raminem la dragoste, pentru ca ea este rotita care misca universul negru, mare fioros, cind in sus si cind in jos... Sa raminem la dragoste, dar sa-l lasam pe Mircea Radu sa mai respire si el, saracul, si sa ne intoarcem putin fetele spre Ernest de la Prima TV. Care Ernest, la sfirsitul fiecarei editii "Tradati in dragoste", sopteste cu cinism partii inselate de partener: "Daca aveti nevoie de ajutor, stiti unde ne gasiti!". Evident, nu inainte de a intreba: "Cum va simtiti acum ca ati trecut prin toate astea?".

Eu, personal, as da orice (e o vorba, nu e cazul s-o luati de buna) sa-l aud pe Ernest asta spunind o singura data ceea ce, cu siguranta, gindeste: "Cum va simtiti acum ca v-ati facut de rahat, in fata intregii tari, cu drama dumneavoastra casnica, de doi lei? Daca mai doriti vreodata sa va spalati sosetutele si sa dati posete-n cap la televizor, stiti unde ne gasiti. Haideti, indrazniti, va asteptam cu interes, mincam si noi o bucata buna de piine de pe urma prostiei dumneavoastra!".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.