Lungmetrajul "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude, a primit, duminica, Inima orasului Sarajevo, marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo.

Pelicula "Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant.

Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Acesta nu a fost singurul premiu al cineastilor romani la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima orasului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, pentru "Turn Off the Lights", pe baza unui scenariu scris de aceasta si Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondiala in aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

De asemenea, scurtmetrajul "Tatal meu e cel mai tare" de Radu Potcoava a primit un premiu special al juriului. Proiectul "Totonel" de Alexander Nanau a primit mentiunea speciala a juriului din sectiunea "Work in Progress", relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.