Pro Istoria Fest, festivalul ce isi propune sa puna muzica prezentului in slujba trecutului, continua si in 2012 cu promovarea unor noi cetati de mare rezonanta istorica.

Printre cetatile promovate de festival se numara Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Sighisoara, Sarmisegetusa. Lista evenimentelor din acest an este completata cu alte 3 cetati incluse déjà de anul trecut in circuit: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste.

Festivalul se afla la a doua editie si doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente de inalta tinuta culturala si artistica.

Festivalul va debuta sambata, 21 iulie, la Cetatea Enisala, din judetul Tulcea, singura cetate medievala din Dobrogea.In aceeasi zi, incepand cu ora 19:00, nume mari ale muzicii romanesti vor urca pe scena: trupa de teatru Zurli, Corina, Foisorul de Folk, Anna Lesko si Holograf.

Duminica, 22 iulie, de la orele 12:30, publicul este invitat la un spectacol de teatru de papusi, iar, incepand cu orele 14:00, atelierele pentru copii si adulti continua. Seria concertelor de duminica va fi deschisa de concerte ale artistilor locali si va continua cu nume ca Vunk si Elena Gheorghe. Capul de afis al festivalului, Sistem, va incheia cele doua zile de Pro Istoria Fest, impreuna cu un spectaculos foc de artificii.

Suntem bucurosi sa continuam si in 2012 seria evenimentelor ce promoveaza cetatile medievale romanesti si sa oferim publicului ocazia de a cunoaste istoria poporului roman, si, in egala masura, de a se bucura de valorile prezentului, prin artistii si muzicienii consacrati de pe scena festivalului. Pro Istoria Fest este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre, datorita acestui obiectiv indraznet: de a da un nou suflu acestor locuri incarcate de istorie, astfel incat acestea sa redevina puncte de atractie pentru cat mai multi din locuitorii Romaniei si nu numai” a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem si organizator al Pro Istoria Fest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.