Sister Bliss (Faithless), Filterheadz, Seb Fontaine, Tiesto, Danny Rampling, John Digweed, Hybrid, Paul Oakenfold, Erick Morrillo, Sasha, Carl Cox, Steve Lawler, Hernan Cattaneo, Paul van Dyk sau Tania Vulcano - sunt doar cateva nume grele ale scenei electro care si-au aratat maiestrie in fata publicului roman sub egida "The Mission" incepand din anul 2000.

Iata ca la scurt timp dupa bomba Tiesto, echipa "The Mission" propune o noua misiune, de aceasta data fiind una cu caracter aniversar.

Spectacolul ce marcheaza cinci ani de misiuni electro in Romania este programat sambata, 26 noiembrie, la World Trade Plaza din Capitala. La platane? Timo Maas, dj-ul si producatorul german care, in ciuda pozitiei modeste in topul anual realizat de Dj Mag (52), se afla pe val gratie hitului "First Day", ce contine un featuring interesant cu Brian Molko, solistul trupei Placebo. In acest moment, "First Day" este binecunoscut publicului din Romania fiind difuzat in heavy-rotation atat la radio, cat si la televiziune.

Pentru accesul publicului la acest show, biletele au doua categorii de pret: 30 RON (in avans de pe site-ul www.themission.ro) si respectiv 50 RON, in seara evenimentului.

"Pictures" - al doilea album din cariera

In ciuda box-office-ului impresionant - a cantat la toate evenimentele majore de la Love Parade (Germania), la celebrul "Turnmills" din Londra sau in Karma (Chicago) si a realizat remixuri pentru Green Velvet si Madonna -, Timo Maas nu a lansat decat doua albume, ultimul, intitulat "Pictures", aparand in acest an pe 13 iunie.

De departe, principala tinta a acestui material, lansat sub Warner Bros., este hitul "First Day", una dintre cele mai bune piese dance ale acestui an. Cu toate acestea, solistul de la Placibo nu este singurul invitat de pe albumul "Pictures".

Pentru piesa "4 Ur Ears", Timo a apelat la cantareata r&b Kelis, iar pentru "High Drama" a lucrat cu Neneh Cherry. "Pictures" a fost inregistrat in decursul a doi ani, impreuna cu Martin Buttrich, in acelasi studio din Hanovra unde a fost inregistrat si "Loud", albumul de debut al lui Timo. Potrivit primelor recenzii, albumul contine o sumedenie de influente, inclusiv din rock si hip-hop. "Pictures" este mai "negru" decat ultimul album The Chemical Brothers si funky precum produsele Ninja Tunes sau Grand Central, purtand insa un semn distinctiv din punct de vedere creativ.

Sound unic

Primul contact cu muzica a avut loc la inceputul anilor 80, in orasul sau natal Hanovra. "Pe atunci, aveam 13 ani si obisnuiam sa pun muzica la petrecerile prietenilor mei", a declarat Timo. In cativa ani, talentul sau l-a adus la pupitrul celor mai tari cluburi din Hanovra. Explozia sa in clubbingul german a avut loc o data cu rezidenta de la "The Tunnel" din Hamburg, considerat la acea vreme printre cele mai bune cluburi din Germania. De aici, era normal sa urmeze petreceri in Austria, Elvetia sau Marea Britanie.

Primul succes discografic a fost remixul din 1997 pentru "Mama Konda" (Orinoko), care s-a vandut in peste 10.000 de unitati. Astfel, Timo si-a castigat titulatura de "cel mai talentat pusti din parcare". Cat despre muzica, el a declarat: "Mi-a placut ideea de a construi un sound unic, amestecand diferite sunete, astfel incat produsul finit sa fie nou si energic. Cred ca voi ramane vesnic in underground, insa sunt multumit ca nu a trebuit sa ma vand asa cum au facut-o alti artisti germani".

Pana in prezent, cartea lui de vizita cuprinde cateva evenimente majore precum: Glastonbury, Creamfields, Grand Prix-ul din Malaysia sau ziua de nastere a modelului Naomi Campbell de la St. Tropez.