Ovidiu Lipan Tandarica pregateste un megaconcert de zile mari. "Getica" si "Visul Tobosarului", adica ultimele creatii ale artistului, vor face parte dintr-un poem simfonic care va fi transpus intr-un megaconcert, pe care Lipan Tandarica doreste sa il realizeze pe ruinele unei cetati. Nu orice fel de spectacol, ci unul de anvergura, care include: un corp de balet de 30-40 de persoane, actori, proiectii supradimensionale, foarte multi percutionisti, pe o scena neconventionala, special construita.

''Imi doresc ca acest show multimedia sa fie la fel de renumit ca acela sustinut de Vangelis la Atena. Deja am purtat o serie de discutii cu unii dintre actorii pe care doresc sa-i implic in acest proiect", ne-a marturisit componentul trupei ''Phoenix". Pentru spectacolul care se va tine abia in 2007, cel mai probabil la Sibiu, Tandarica a facut si un calcul estimativ, 500.000 de euro.

Deocamdata, tobosarul se bucura de ultimul sau material discografic, a carui muzica ii apartine in totalitate. In "Visul Tobosarului" se mai fac simtite insa si influentele de gen si origine ale artistilor cu care a colaborat: Dumitru Farcas, la taragot, Nicolae Voiculet, la nai, Corneliu Stroe, la percutie, Fanfara Zece Prajini si, nu in ultimul rand, orchestratorul George Natsis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.