Artistul Damian Draghici, de origine roma, il va consilia pe premierul Victor Ponta in privinta problemelor comunitatii romilor.

Damian Draghici, singurul muzician roman care a castigat un premiu Grammy, a fost numit, marti, consilier de stat pe problemele romilor in aparatul de lucru al premierului Victor Ponta, informeaza un comunicat transmis de Guvern.

Damian Draghici a fost ambasador pentru minoritatea roma in Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti (2007) si in Anul European al Dialogului Intercultural (2008).

[INTERVIU] Damian Draghici: "In arta nu exista etnii"

In acelasi comunicat se mai arata ca, avand in vedere situatia creata de mutarea cetatenilor romani de etnie roma din zona Craica a municipiului Baia Mare in fostele cladiri ale societatii comerciale Cuprom, Guvernul, prin Agentia Nationala pentru Romi (ANR), a initiat, de saptamana trecuta, o serie de demersuri care vizeaza solutionarea acestei probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.