Intr-o dimineata, am avut deosebita onoare de a vedea, in reluare, pe TVR 1, emisiunea "Cu Irina la cafea". Protagonista principala era Romanita Iovan, iar ceilalti invitati (preoti, avocati, psihologi etc.) isi dadeau cu parerea despre cazul hotului impuscat in cap de catre sotul acesteia. Sau, ca sa fiu mai precisa, ii luau aproape in unanimitate apararea, ceea ce e perfect explicabil, avind in vedere faptul ca Romanita si Irina Schrotter sint prietene si performeaza amindoua in domeniul modei.

Privind asadar dezbaterea, am ajuns sa alcatuiesc un potpuriu de citate pe care vreau sa vi le impartasesc si dumneavoastra. Primul ii apartine chiar Romanitei si suna cam asa: "Nu se poate pune nimeni in locul nostru. Nu poate sa inteleaga decit cei care a trecut prin asa ceva". Cel de-al doilea e o variatiune pe aceeasi tema si a iesit din gurita unui avocat pe care nu stiu cum il cheama: "Unii care stau in fata televizorului nu va intelege".

In fine, ultimul mi s-a parut cel mai tare, cu atit mai mult cu cit din punct de vedere gramatical nu prezenta nici o problema. E vorba de o afirmatie a psiholoagei prezente la dezbatere, al carei nume, de asemenea, nu-l cunosc. Referindu-se la obiceiul unor cetateni de a se sinucide, doamna psiholog a zis asa: "Daca inainte oamenii mureau mai frumos, inghitind de exemplu niste pastile, astazi apeleaza la metode de sinucidere mult mai violente, cum ar fi strangularea sau defenestrarea".

Ce sa zic, m-a lasat masca informatia asta si mai ales modul in care a fost formulata. Si as vrea sa-i zic doamnei psiholog urmatorul lucru: Madam, intr-un fel ai dreptate, sa dai pe git un tub de Rudotel e categoric mai frumos decit sa te arunci pe geam, dar trebuie sa recunosti ca se poate si mai rau. Cum ar veni, de-abia daca te apuci sa iti dai foc, sa-ti tragi un glont in gura sau un topor in cap e cu adevarat nasol. Dar oare daca-ti tai venele cum o fi? Eu zic ca nu-i frumos, dar macar frumusel tot e.

• Editia de joi seara a emisiunii "De 3x Femeie" a avut o tema cum numai Mihaela Tatu putea sa gaseasca: virginitatea la virste tirzii, gen 25-30 de ani. Iar, la inceputul emisiunii, Mihaela Tatu a avut un discurs cum numai Mihaela Tatu putea sa aiba: "Virginitatea la 25 de ani… Colegii mei, cind au auzit, au inceput sa comenteze: pinza de paianjen, pichamar, oale si ulcele. (…) Adica el nu are… aa… experienta rupta la 25 de ani?" Ce ma gindesc: la ce texte are Mihaela Tatu asta, ma astept ca, in curind, sa cheme niste specialisti in dezvirginari sa faca demonstratii in direct. Nu cred ca imaginile ar fi mult mai triviale decit vorbele pe care le spune Mihaela Tatu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.