Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc anul acesta pe 23 iunie la Biblioteca Nationala a Romaniei, in aer liber, daca vremea o permite.

Anuntata initial cu o saptamana mai devreme (16 iunie), noaptea celor mai valoroase scurtmetraje ale anului se muta pe 23 iunie in efortul de a sincroniza proiectia de la Bucuresti cu alte 4 orase din țara.

Eveniment ShortsUP aflat la a 4-a editie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte aduce laolalta scurtmetrajele anului, cele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, sau Tribeca. Nu puteau lipsi din program unele dintre cele mai valoroase filme scurte romanesti din ultimul an.

Adrian Sitaru revine in programul Noptii Lungi dupa ce anul trecut au fost proiectate trei filme scurte ale sale in sectiunea Going UP. Regizorul roman se reintoarce mereu cu succes la filmul scurt, chiar si dupa consacrarea prin lungmetraje. "Chefu" e o comedie despre interminabilele discutii intre vecini: ce face un baiat de 17 ani acasa cand mama lipseste si, mai ales, cum reactioneaza vecinele? Un film scurt care si-a inceput de curand circuitul festivalier si a fost prezent la Cannes in urma cu doar cateva zile.

"Apele tac
" (r. Anca Miruna Lazarescu) este o drama care te tine cu sufletul la gura despre doi tineri care vor sa fuga din tara. Fiecare are nevoie de celalalt, dar lipsa deplina de incredere naste ezitari. In plus, unul dintre ei, interpretat de Andi Vasluianu, trebuie sa-si lase sotia in urma. Este scurtmetrajul romanesc despre care s-a vorbit cel mai mult in ultimul an. A fost invitat la peste 100 de festivaluri internationale, a castigat peste 34 de premii, a fost nominalizat la Berlin si distins cu doua trofee Gopo.

In filmul "De azi inainte" (r. Dorian Boguta) personajul principal primeste cadou la aniversarea de 18 ani o lectie de sofat, o sticla de vodca si o discutie indrazneata despre femei. O surpriza ii da insa peste cap toata aniversarea. Cel mai bun film romanesc la NexT 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.