Cinematografia romaneasca intra in productia de filme 3D, prin pelicula de fictiune "Dopul scuza mijloacele", film scris si regizat de Mihai Ionescu si produs de Gef Art Film.

"Acest scurt metraj isi propune sa fie primul dintr-o fantezie vizual-cinematografica in trei parti. Daca vom reusi sa gasim sursele de finantare, vom avea peste un an, un an si jumatate primul film romanesc de lung metraj in format 3D", a declarat producatorul delegat Alexandru Spataru.

"Dopul scuza mijloacele" este titlul primei parti, cu o durata de aproximativ 30 de minute si este realizat cu ajutorul Centrului National al Cinematografiei (CNC). Scenariul este bazat pe o idee de Cip Iesean, si a castigat concursul de selectie din cea de-a doua sesiune CNC a anului 2010 .

Potrivit regizorului Mihai Ionescu, "este vorba despre un film experiment bazat pe o intamplare tragi-comica, tratata in cheie suprarealista. Din punct de vedere vizual, filmul se situeaza la polul opus stilului minimalist cu care ne-am obisnuit".

Printre cei peste 30 de actori pe care ii cuprinde distributia filmului se numara Alexandru Bindea – in rolul domnului Zbigniew, Mihai Gruia Sandu, George Ivascu, Ruxandra Enescu, Monica Davidescu, Irina Movila, Dragos Stemate, Ovidiu Cunbcea, Gavril Patru, Vitalie Bantas, Alexandru Georgescu si altii, scrie incomemagazine.com.

La inceputul anului s-a lansat primul documentar 3D romanesc, “Culegatorii de folclor” al regizorului Gabriel Boholt. Acesta face parte intr-o serie de trei documentare 3D artistice cu caracter etnografic din Romania care va fi completata cu "Mos Pupaza" si "Nunta in Maramures".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.