Cel mai cunoscut caine din lume, Uggie, din filmul "The Artist", multipremiat la editia din acest an a premiilor Oscar, isi "scrie" memoriile, volumul intitulat "Uggie: My Story" urmand sa fie lansat in luna octombrie.

Volumul autobiografic al lui Uggie, un terrier din rasa Jack Russell, care a devenit cunoscut la nivel international odata cu succesul filmului "The Artist", va fi lansat de Gallery Books, o divizie a editurii Simon & Schuster, potrivit huffingtonpost.com.

Cartea se va numi "Uggie: My Story" ("Uggie: Povestea mea", n.r.) si va fi lansata pe piata americana in luna octombrie, potrivit unui anunt facut vineri de Gallery Books, scrie MEDIAFAX.

Povestea lui Uggie va fi relatata de presupusa "imblanzitoare" de caini Wendy Holden, autoare a peste 25 de carti.

Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat si adoptat de un dresor dupa ce a fost abandonat de primii sai doi stapani pentru ca era prea salbatic. Uggie, care are in spate o lunga cariera in cinematografie si televiziune, are 10 ani si s-a pensionat dupa incheierea filmarilor pentru "The Artist".

Prestatia sa din "The Artist" a fost foarte apreciata si i-a adus si premiul "Zgarda de Aur (Golden Collar Awards)", acordat pentru cel mai bun caine dintr-un fim, in cadrul unei ceremonii care a avut loc in februarie la Los Angeles, potrivit cancan.ro.

De asemenea, Uggie a castigat si o mentiune speciala la premiile Lumiere 2012, dar si premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

In afara de "The Artist", Uggie a fost si star al filmului "Apa pentru elefanti/ Water for Elephants", in care patrupedul i-a avut colegi pe Robert Pattinson, Christoph Waltz si Reese Witherspoon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.