Brad Grey, unul dintre cei mai importanti impresari si producatori independenti de la Hollywood, poarta negocieri pentru a prelua postul de director la studiourile Paramount. Grey a devenit celebru ca impresar al lui Brad Pitt si producator al serialului "Sopranos", el fiind cel mai probabil succesor al lui Sherry Lansing, care si-a anuntat retragerea in luna noiembrie. Una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca acesta o data cu posibila preluare a postului este renuntarea la toate contractele pe care le are in derulare, pentru a nu fi subiect al unui conflict de interese. Imediat ce stirea a aparut in mass-media americane, mai multe voci de la Hollywood si-au exprimat mirarea, fiind prima oara cind sefia unor studiouri de talia Paramount ar putea reveni cuiva fara experinta directa in realizarea de filme. "Nici un studio nu a adus in fruntea productiei pe cineva cu un curriculum vitae formal atit de subtire", a spus Peter Bart, redactor-sef al revistei "Variety", fost director al Paramount.

Acelasi Bart mai afirma in editorialul sau ca Grey si-a construit faima de unul singur, ceea ce ar putea reprezenta totusi o carte de vizita suficienta. Nici reprezentanti ai Paramount sau ai companiei-mama Viacom, nici Brad Grey nu au facut vreun comentariu. Studiourile Paramount, care au atins apogeul cu filme ca "Chinatown", "Titanic", sau seriile "Nasul" si "Mission: Impossible", au suferit un declin puternic in ultimii ani, printre esecurile recente numarindu-se seria "Tomb Raider", remake-ul dupa "Alfie si Sky Captain and the World of Tomorrow", un film care se remarca numai prin efectele speciale extrem de costisitoare. Datorita problemelor de la inceputul anului, in luna iunie, sefii de la Viacom au modificat structura de conducere a studiourilor, promovindu-i, alaturi de Lansing, pe Tom Freston (presedintele executiv al retelei MTV) si pe Leslie Moonves (directorul CBS), cu scopul de a readuce succesul in curtea Paramount. Mai multi regizori de renume au decis de comun acord sa nu-si duca proiectele la Paramount, motivind ca hotarirea era luata de prea multe persoane, din domenii diferite. O data cu aducerea lui Grey pe postul de director, va incepe o noua era, comenteaza analistii americani.

Brad Grey s-a nascut la New York si a intrat in showbiz intr-o firma de promovare de concerte, patronata de Harvey Weinstein (cofondator al Miramax), unde facea diferite comisioane. La mijlocul anilor 80, el a fost angajat de impresarul-veteran Bernie Brillstein si a devenit senior-partner in 1991. Patru ani mai tirziu, Brillstein s-a retras din afacere, vinzindu-i si restul actiunilor lui Grey. In afara de Brad Pitt, pe lista de clienti a acestuia se mai afla Nicolas Cage si Adam Sandler. Toti trei fac parte din distributia unor filme care se regasesc intre primele zece in box-office-ul american.