Filmul Dupa dealuri / Beyond the Hills, in regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus in selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012).

Anuntul a fost facut astazi, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Paris. Pelicula marcheaza revenirea regizorului roman in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, la cinci ani dupa Palme d’Or-ul obtinut cu drama 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Dupa dealuri este scris si regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran, rolurile principale fiind interpretate de doua actrite iesence debutante in film: Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

Filmul spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata.

Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.