Festivalul Internațional de Film NexT a dezvaluit sambata seara castigatorii celei de-a sasea editii.

Marele castigator al celei de-a sasea ediții a Festivalului International de Film NexT este scurtmetrajul francez “Pe malurile Mediteranei” in regia lui Olivier Py. Juriul NexT a descris scurtmetrajul ca fiind “un poem cinematografic de amploare, realizat din inregistrarile video ale familiei vechi de 40 ani”. Trofeul NexT consta in 4000 de euro oferiti de Institutul Cultural Roman si in pelicula si servicii de procesare in valoare de 2000 de dolari, din partea Kodak CineLabs Romania.

Juriul Festivalului NexT 2012 a fost compus din Hanna Sohlberg (directorul Festivalului Pixel, cel mai mare festival de scurtmetraj din partea de sud a Suediei), Matthijs Wouter Knol (coordonatorul programului Berlinale Talent Campus), Andrew Legge (castigator al Premiului Publicului la NexT IFF 2011 cu scurtmetrajul “Cronoscopul”), Mihai Chirilov (director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania și curator al Festivalului de Film Romanesc de la New York, organizat de Institutul Cultural Roman), si Gabriel Spahiu, unul dintre cei mai cunoscuti actori ai noului cinema romanesc.

Anul acesta, juriul a hotarat sa acorde Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie, in valoare de 2000 de euro oferiti de Institutul Cultural Roman, ex aequo, realizatorilor Julia Ducournau (pentru scurtmetrajul “Junior” ) si Rudi Rosenberg (pentru scurtmetrajul „Aglaee”). Membrii juriului au decis sa imparta acest premiu intre doua filme care exploreaza in moduri diferite acelasi univers si care amintesc de spiritul filmelor lui Cristian Nemescu si ale lui Andrei Toncu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.