De ani buni, viata personala a cantaretului Adrian Enache se "imparte", in pat, dar si in presa, intre doua femei.

Prima, Corina, e sotia cu acte in regula si mama primului lui copil, o fetita in varsta de 9 ani. Cea de-a doua, care a revenit periodic in destinul artistului, e vedeta TVR Iuliana Marciuc. De curand, ea i-a daruit interpretului cel de-al doilea copil, un baietel. Libertatea a pus fata in fata doua fotografii in care Enache apare, pe rand, cu fiecare dintre cele doua femei importante din viata sa si a apelat la psihologul Iulian Matache pentru a descifra ce se ascunde dincolo de cele doua imagini in care "actorii" principali par stapaniti de sentimente diferite.

La urma urmei, ne putem intreba: cine e sotia lui Enache si cine e amanta acestuia, de fapt, dintre cele doua femei? Putem spune ca Adrian Enache trece printr-o foarte fireasca etapa din viata unui barbat, o dilema care presupune acceptarea a doua femei in viata sa, avand la baza un posibil conflict intre ratiune si emotie. Privind cu atentie modul in care sta fata de cele doua femei, putem vedea cateva diferente subtile. Fata de sotie e relativ mai distant, corpurile celor doi nu se ating si sunt la modul cel mai concret "paraleli". Adrian e destul de "inaccesibil" sotiei, iar bratele impreunate sunt o bariera clara si mesajul psihologic transmis de aceasta postura poate fi "Tu nu esti binevenita".

De exemplu, daca in aceasta poza sotia lui ar vrea sa il imbratiseze, i-ar fi extrem de dificil, aproape imposibil. Expresia fetei e neutra, corpul e usor incordat, iar aspectul general al lui Adrian in apropierea sotiei e de om matur, adult, rational si preocupat. in cealalta poza putem intui o deschidere mai mare in cazul Iulianei Marciuc. Corpul e expus mai mult. Iuliana e evident acceptata in intimitatea lui Adrian. in proximitatea ei Adrian e relaxat, fata e destinsa, bratele nu mai sunt inchise, ci dimpotriva, primitoare. Capul e usor aplecat catre Iuliana, corpurile sunt lipite si converg unul catre celalalt prin faptul ca in mod spontan au renuntat la bariere. Daca ar purta haine de aceeasi culoare, nu am putea spune unde se termina Adrian si unde incepe Iuliana.

Expresia relaxata in preajma Iulianei, figura zambitoare si postura deschisa care parca spune "Esti foarte binevenita" arata un Adrian spontan, care se bucura de prezenta femeii de langa el, care traieste mult in plan emotional. Latura adulta si latura de copil din Adrian sunt ambele prezente si foarte importante. Faptul ca Adrian nu face propriu-zis o alegere ne poate arata ca el pretuieste modul in care Corina raspunde nevoii lui de structura si de maturitate in egala masura in care Iuliana raspunde nevoii lui de a se destinde si a se bucura.

Fiecare scoate la iveala un anumit Adrian si el este constient ca gaseste in fiecare femeie ceva foarte important pentru el si ca nevoile sale sunt implinite prin lucruri diferite pe care le primeste in cele doua relatii. Nu trebuie sa fii geniu sa realizezi ca este extrem de dificil sa alegi, pentru ca o latura nu o poate compensa pe cealalta; avem nevoie de siguranta, structura si sa putem avea incredere solida in cel de langa noi si de asemenea ne place sa ne deschidem si sa ne bucuram in mod spontan. Cazul ideal e cand ambele nevoi sunt implinite de aceeasi persoana.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.