Anul acesta se implinesc 100 de ani de la cel mai celebru accident naval din toate timpurile. Este momentul perfect sa revizitam epopeea lui James Cameron.

Titanic a fost lansat in 1998 si a devenit cel mai profitabil film al tuturor timpurilor, un titlu pastrat timp de 12 ani, pana cand Titanic a fost detronat de un alt film al lui Cameron, Avatar.

Pe 6 aprilie, Titanic va fi relansat in 3D. Intrebat ce reprezinta pentru el 3D-izarea Titanicului, Cameron spune ca fiecare obiect si fiecare personaj din Titanic beneficiaza acum de avantajul profunzimii specifice imaginilor tridimensionale.

"Cand ne-am apucat de treaba, faceam o greseala pe care eu o consider clasica: eram convinsi ca fiecare cadru trebuie sa fie tridimensional. Cand te uiti la un cadru cu intreaga nava, acel cadru nu poate sa fie in intregime 3D, pentru ca o sa arate ca un model. Pentru ca efectul sa fie cat mai realist, numai partea din fata a cadrului se va vedea tridimensional. Cand te uiti la un munte aflat la kilometri distanta, nu-l vezi in 3D. Este prea mare si prea departe", a explicat Cameron.

Ai de gand sa mergi la cinema sa vezi Titanic 3D?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.