Ralph McQuarrie, desginerul responsabil pentru Darth Vader si alte imagini emblematice din seria Razboiul Stelelor, a murit la varsta de 82 de ani.

"Ralph McQuarrie este prima persoana pe care am angajat-o pentru a crea imaginea Razboiului Stelelor. Cand nu aveam cuvinte pentru a descrie ce vreau, foloseam o ilustratie a lui Ralph", a declarat George Lucas.

Designer-ul s-a stins din viata pe 3 martie, in urma complicatiilor de la boala Parkinson's, relateaza Washington Post.

Printre cele mai importante contributii ale sale se numara si uniforma de samurai a personajului Darth Vader. Masca emblematica a personajului a fost creata printr-un accident fericit. Intr-una din numerosele ilustratii de la inceputul existentei sale, Darth Vader era aratat in spatiu.

Ralph McQuarrie este cel care s-a gandit ca, normal, ca o astfel de fiinta ar avea nevoie de un fel de masca pentru respirat. McQuarrie a combinat coiful de samurai cu masca de gaze pentru a defini "chipul" lui Darth Vader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.