Romanii Radu Corlan si Petru Pop au fost premiati cu Scientific and Engineering Award, un trofeu acordat de Academia Americana de Film.

Ceremonia de decernare a avut loc sambata seara, la Los Angeles, fiind gazduita de actrita Milla Jovovich. Radu Corlan si Petru Pop au fost premiati de Academia Americana de Film pentru conceperea unei aparaturi de filmat revolutionara, camera Phantom.

Camerele Phantom sunt capabile sa filmeze imagini in high speed, desi au dimensiuni reduse si costurile filmarii sunt mai scazute deoarece fiind vorba de camere digitale, nu exista costuri legate de pelicula.

Romanii au lucrat in echipa cu Andy Jantzen si Richard Toftness, prezenti si ei sambata seara la ceremonie. Cei patru compun echipa de varf a a companiei Vision Research Inc., lider mondial in tehnologia de captura a imaginilor high speed.

"Vreau sa multumesc colegilor mei pentru bucatica din sufletul lor pe care o doneaza acestor echipamente. Acea bucatica de suflet este foarte importanta", a declarat Radu Corlan in timpul discursului de multumire pentru premiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.