A fost ales presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

Actorul si regizorul italian Nanni Moretti va fi presedintele juriului celei de-a 65-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc intre 16 si 27 mai, au anuntat vineri organizatorii.

"Este o bucurie, o onoare si o mare responsabilitate pentru mine sa prezidez juriul festivalului de film cel mai prestigios din lume, care se desfasoara intr-o tara care a privit intotdeauna cinematografia cu atentie si respect" , a spus Nanni Moretti.

"Ca regizor, am privit intotdeauna cu emotie participarile mele la festivalul de la Cannes. Imi amintesc, de asemenea, cu bucurie de experienta mea ca membru al juriului in timpul celei de-a 50-a editii", a mai spus acesta. "Ca spectator, mi-am pastrat, din fericire, aceeasi curiozitate din tinerete si este pentru mine un mare privilegiu sa fac aceasta calatorie in cinematografia mondiala contemporana", a adaugat Moretti, potrivit MEDIAFAX.

Nanni Moretti, nascut in 1953, la Brunico, in Italia, este regizorul unor filme marcante, precum "Palombella rossa" (1989), "Caro diario" (1993), "L'unico paese al mondo" (1994), "Il giorno della prima di Close Up" (1996) si "Caimanul/ Il Caimano" (2005), care denunta actiunile politice ale lui Silvio Berlusconi.

Nanni Moretti ii succede ca presedinte al juriului de pe Croazeta regizorului si actorului american Robert De Niro. Anterior, aceasta pozitie a mai fost ocupata, printre altii, de Tim Burton (2010), Isabelle Huppert (2009) si Sean Penn (2008).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.