Revin cu actiunea de intrajutorare a sinistratilor de catre Vali Vijelie pentru ca am revazut, in reluare, o parte din episodul cu pricina si simt nevoia sa fac niste precizari importante si utile. Va sa zica, Vali s-a dus cu ajutoare in comuna Valeni. Fac pariu pe ce vreti dumneavoastra ca localitatea a fost aleasa dupa nume si ca, daca ar fi existat comuna Vijelieni sau de ce nu? comuna Valeni Vijelieni, fix acolo s-ar fi dus manelistul sa imparta pungile cu salam. Dar sa revenim la comuna Valeni care a gazduit intilnirea lui Vijelie cu sinistratii. Pentru ca, datorita ei, am avut prilejul sa aud, de peste 30 de ori, strigaturile aghiotantilor manelistului: Uite, domnul Vali Vijelie s-a gindit pe comuna Valeni sa dea niste ajutoare, Uite, cineva din tara asta s-a gindit sa ajute oamenii, Domnul Vali Vijelie va ajuta!. Tot cu acea ocazie, o batrinica tulburata de generozitatea lui Vali i-a zis asa: Dati-mi si mie numele dumneavoastra de botez sa fac un bilet sa-l pun sub perna. Aoleo, ce idee buna: Domnu Vijelie, daca tot s-a ajuns la chestii d-astea si daca tot o sa va deranjati sa-i dati numele de botez batrinicii aceleia, dati-mi-l si mie sa-l pun unde-i este locul, adica in galeata de gunoi. Mersi!

Stati asa, sa va mai zic una cu Vali Vijelie, ca tot mi-am intrat in mina. Deci, in episodul cel mai recent, ala de duminica seara, Vali a dat nu stiu ce concert. La sfirsitul lui, un mosulica (are mina la virsta a treia, se pare) l-a elogiat pe artist in felul urmator: Sa traiasca nea matale. Bun mosul, interesanta urarea. Dar si mai interesanta a fost replica lui Vijelie insusi, atunci cind mosuletul i-a cerut voie sa-i pupe mina: Pupa-i mina lui Dumnezeu. Ce ma-ntreb: daca tataie ala ii cerea voie sa-i dea un sut in fund, il incasa personal sau il redirectiona tot catre Dumnezeu? Dar daca-i dadea un buchet de flori, cum proceda Vali? I-l dadea lui Dumnezeu sa i-l tina?

Ionescu (Nu, nu e vorba de colegul meu de pagina! Salut, Aline!), Popescu, Vasilescu si Georgescu scoateti o foaie de hirtie si raspundeti la urmatoarea intrebare: Cu ce e telenovela de la Antena 1, Secretul Mariei? Bravo, asa este, cu gemene e telenovela de la Antena 1. Le joaca pe-amindoua, ma rog, mai mult pe una, ca cealalta a dat coltul in primul episod, Anemona Niculescu. Urmatoarea intrebare este: Dar telenovela de la Acasa TV cu ce este? Bravooo, stai jos Popescu, ai nota 10! Ai raspuns foarte corect: telenovela Pacatele Evei e cu gemeni. Ii joaca Alexandru Papadopol. Ntttttt, ma si gindesc cum ar fi sa se infrateasca Antena cu Acasa TV pe timpul difuzarii acestor telenovele. Atunci sa vezi imbirligaturi, nene. Atunci sa vezi cum s-ar bate gemenii Papadopol 1 si Papadopol 2 pe geamana Anemona 1. Ohoo, s-ar bate pina in ultimul episod, cind i s-ar face mila lui Lazarov si ar invia-o si pe geamana Anemona 2.