O scrisoare descoperita recent, adresata de regizor lui Ceausescu, ar dovedi ca Nicolaescu i-ar fi parat pe Lucian Pintilie si pe Alexa Visarion.

In scrisoarea din anul 1981, Sergiu Nicolaescu cerea o audienta cu presedintele Ceausescu pentru a discuta "o serie de probleme de mare importanta pentru existenta si dezvoltarea cinematografiei nationale".

Una dintre problemele vizate de scrisoare in a doua pagina (rezumatul subiectelor pe care Nicolaescu voia sa le discute) este "aparitia unui fenomen de anti-patriotism in filmul romanesc (cazul Lucian Pintilie si A.Visarion)", relateaza evz.ro.

Contactat in legatura cu acest caz, Sergiu Nicolaescu a recunoscut atat ca a adresat doua scrisori dictatorului, cat si faptul ca documentul incriminatoriu poarta semnatura sa. Regizorul insa a negat ca si-ar fi turnat vreodata colegii.

"Nu imi aduc aminte de cererea facuta pentru o audienta la Ceausescu si semnata de mine, dar aceea (prima coala a scrisorii – n.r.) ar putea sa imi apartina. In niciun caz, a doua hartie nu-mi apartine. Nu e genul meu sa fac asa ceva. Nu cu doi oameni cu care nu am nimic de impartit", a explicat Sergiu Nicolaescu la telefon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.