Guvernul Chinei spune varianta sa a povestii de saptamana trecuta, cand actorul Christian Bale a fost fugarit de autoritatile chineze.

Ministrul Afacerilor Exetrne, Liu Weimin, a declarat ca actorul englez era un scandalagiu si un oaspete obraznic care si-a insultat gazdele, mai precis Guvernul chinez.

"Nu l-am invitat in tara ca sa inventeze stiri si sa filmeze intr-un anumit sat. Daca vrei sa inventezi stiri in China, nu vei fi binevenit aici", a declarat Weimin, citat de E!.

Christian Bale joaca in filmul The Flowers of War, despre invazia Japoneza din 1937, iar filmul este o productie chinezeasca pe care statul chinez vrea sa-l propuna pentru premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain.

Christian Bale se afla in China pentru a promova filmul si a dorit sa-l viziteze pe pe disidentul Chen Guangcheng, aflat in arest la domiciliu. Garzile prizonierului nu l-au lasat pe actor sa se apropie de casa si l-au fugarit pana la masina inapoi. O echpa CNN a filmat incidentul care a aparut la scurt timp pe internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.