La New York ultima zi a anului 2004 a prilejuit o serie de festivitati, la care au participat si personalitati de talie mondiala din lumea sporturilor. Prezenta acestora in marea metropola americana nu a fost intamplatoare, dat fiind ca New Yorkul candideaza, alaturi de Londra, Madrid, Moscova si Paris, la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2012. In vederea obtinerii deciziei de a fi oras-gazda, care se va lua pe 6 iulie 2005 la Singapore, primaria New Yorkului si Comitetul NYC2012 nu precupetesc nici un efort in a-si atrage suporteri din lumea intreaga. Astfel, opt dintre cei mai mari sportivi ai lumii, delegati ai unui grup de 114 campioni din cele cinci continente reprezentate pe drapelul olimpic care s-au declarat in favoarea organizarii la New York a Jocurilor Olimpice din 2012, au fost invitati sa-si aduca mesajul de sprijin in fata imensei multimi adunate in Times Square pentru a intampina anul nou 2005.

Inainte de a participa la sunarea clopotului de inchidere a tranzactiilor la Bursa din New York si apoi la coborarea la miezul noptii a globului din Times Square grupul celor opt, format din supermedaliatii Ian Thorpe (inot, Australia), Nadia Comaneci (gimnastica, Romania), George Weah (fotbal, Liberia), Franµoise Mbango Etone (triplusalt, Camerun), Gao Min (saritura de la trambulina, China), Felix Sanchez (400 m garduri, Republica Dominicana), Trisha Zorn (inot, SUA) si Bart Conner (gimnastica, SUA), a fost omagiat in cadrul unei festivitati organizate la Bryant Park Grill in dimineata zilei de 31 decembrie. Celebritatile sportive au fost prezentate invitatilor si presei de catre primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, care
le-a inmanat cate un mar de cristal (Big Apple este porecla New Yorkului) din partea municipalitatii si cate o jacheta cu ecusonul NYC2012 din partea comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice la New York.

"Este un adevarat privilegiu sa-i avem printre noi pe acesti mari sportivi ai lumii, sositi la New York in momentul in care intampinam anul nou, pe care ni-l dorim plin de sanatate si fericire. Ei se alatura milionului de oameni care s-au adunat la ÇRascrucea LumiiČ pentru a sarbatori trecerea din vechiul in noul an", a spus Michael Bloomberg. Ca raspuns Nadia Comaneci a marturisit ca sprijina eforturile New Yorkului de a organiza Olimpiada din 2012 si datorita faptului ca in acest oras l-a cunoscut cu ocazia unei competitii la Madison Square Garden pe sotul ei, Bart Conner, membru si el in delegatia de opt celebritati sportive. "Deci in cazul vostru este si o afacere de familie", a glumit primarul.