Guvernul tarii natale a Cesariei a decretat sambata doua zile nationale de doliu, in semn de respect fata de cantareata.

Duminica, drapelele erau in berna la toate cladirile publice ale arhipelagului Capul Verde, inclusiv delegatiile din strainatate si vor ramane astfel pana marti cand va avea loc si inmormantarea artistei, la amiaza.

Presedintele republicii, Jorge Carlos Fonseca, a spus despre Cesaria Evora ca este "unul dintre reperele majore ale culturii din Capul Verde", iar prim ministrul Jose Maria Neves a laudat artista pentru "contributia ei nepretuita la maretia si mandria natiunii noastre", citeaza TheNational.

Legendara cantareata Cesaria Evora a murit la varsta de 70 de ani, in orasul natal din insula Capului Verde. Artista era internata de vineri in spital, din cauza unei insuficiente respiratorii si unui edem pulmonar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.