Actorul Christian Bale a vrut sa viziteze un activist pentru drepturi umane din China dar a fost gonit de garzile care-l pazeau.

Christian Bale se afla in China pentru a promova filmul Flowers of War si a dorit sa-l viziteze pe pe disidentul Chen Guangcheng, aflat in arest la domiciliu.

Actorul faimos pentru faptul ca poarta pelerina neagra a lui Batrman, voia sa-i spuna lui Chen cat de mult il admira si in felul acesta sa-si arate si sprijinul pentru cauza oamenilor care continua sa-l viziteze pe activist, in ciuda faptului ca este pazit tot timpul.

Christian Bale a apelat la sprijinul unei echipe de filmare CNN, in speranta ca va reusi sa treaca astfel de garzile care-l pazeau pe Chen. Impreuna cu reporterii CNN, Bale a calatorit in estul Chinei, in districtul Shandong, unde militantul chinez pentru drepturile omului are domiciliu fortat din 2010 cand a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

Lucrurile nu au decurs conform planului deoarece actorul nu s-a putut apropia de casa activistului, dar abuzul autoritatilor chineze a fost macar surprins pe camera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.