Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru sinucigasi in cazul Malinei Olinescu, ca atare ceremonia va fi scurta, cu un singur preot, in exteriorul capelei cimitirului "Sfanta Vineri" din Bucuresti.

"Ca raspuns la cererea doamnei Doina Spataru, care a solicitat oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare pentru artista Malina Olinescu, precizam ca, din primele cercetari ale organismelor abilitate privind circumstantele mortii Malinei Olinescu rezulta ca cea mai probabila cauza a decesului artistei a fost sinuciderea. In plus, din relatarile celor apropiati reiese ca artista Malina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori ca intentioneaza sa se sinucida, ceea ce denota o atitudine necrestina", se arata intr-un comunicat de presa al Patriarhiei Romane remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit Patriarhiei, sinuciderea este un pacat greu condamnat de Biserica, iar canoanele bisericesti nu permit oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare pentru sinucigasi, aceasta masura avand rol pedagogic, cu scopul prevenirii si descurajarii unor astfel de cazuri.

"Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate, Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru sinucigasi a artistei Malina Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt de un singur preot in exteriorul capelei cimitirului "Sfanta Vineri" din Bucuresti", se mai arata in comunicatul citat.

Patriarhia a precizat ca daca, in urma cercetarilor se va dovedi o alta cauza a mortii Malinei Olinescu, atunci slujba oficiata acum pe scurt se va completa cu celelalte parti ale slujbei de inmormantare obisnuite.

  • Inmormantarea, amanata pentru vineri

Inmormantarea Malinei Olinescu, prevazuta pentru ziua de joi, a fost amanata pentru vineri, intrucat familia crede ca artista nu s-a sinucis si dorea sa obtina de la Patriarhie dreptul de a o inmormanta crestineste, a declarat Petre Geambasu, prieten al familiei cantaretei.
Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

"In urma unor dezvaluiri clare - exista materiale - care nu pot fi analizate in aceasta noapte, ci necesita timp, inmormantarea a fost amanata pentru ziua de vineri. Vrem sa obtinem de la Patriarhie dreptul de a o inmormanta crestineste", a spus Petre Geambasu.

El a precizat ca noile date care au aparut in acest caz au fost transmise Politiei.

Intre timp, cei care au cunoscut-o si apreciat-o pe Malina Olinescu pot sa-si ia ramas bun de la aceasta la capela cimitirului Sfanta Vineri din Bucuresti, unde trupul neinsufletit al artistei a fost depus miercuri dupa-amiaza, relateaza MEDIAFAX.

Accesul presei nu va fi restrictionat la funeralii, insa familia Malinei Olinescu doreste ca ziaristii sa se manifeste decent si sa respecte memoria artistei.


Intr-o declaratie acordata luni presei, Doina Spataru, mama Malinei Olinescu, a rugat presa sa trateze "cu discretie, cu decenta si cu respect" moartea fiicei sale, care a trecut prin viata cu discretie.
Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

"Va multumesc tuturor si am o rugaminte. Asa cum Malina a trecut prin viata cu discretie, va rog din tot sufletul - si sunt convinsa ca este si dorinta ei - sa tratati trecerea ei dincolo cu discretie, cu decenta si cu respect", a spus Doina Spataru.

Cantareata Malina Olinescu a murit, in noaptea de duminica spre luni, cazand de la etajul sase al blocului in care locuia, situat in zona Garii de Nord din Bucuresti, potrivit coordonatorului SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

Ce spun vedetele despre moartea Malinei Olinescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.