Jumatate din fete si o treime din baieti sunt obsedati de modul in care arata si sunt dispusi sa ia masuri extreme pentru a obtine rezultatul dorit.

Astfel, unul din zece baieti este dispus sa ia steroizi pentru a deveni mai musculos iar una din opt fete urmeaza diete severe sau iau pastile de slabit, scrie DailyMail.

In urma unui studiu realizat recent pe 810 adolescenti cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, din Marea Britanie, s-a descoperit ca jumatate din fetele chestionate si o treime din baieti isi compara trupurile cu cele ale modelelor care apar la televizor sau in reviste si un sfert din acestia sunt dispusi sa recurga la chirurgia estetica pentru a avea look-ul dorit.

Rosi Prescott, directorul executiv al YMCA, organizatia care a realizat studiul, a declarat ca adolescentii nu au incredere in ei si nu sunt multumiti de felul in care arata.

"Exista o tendinta in crestere in a recurge la remedii rapide, care sunt daunatoare pentru sanatate si adesea nesatisfacatoare", a declarat Rosi Prescott.

Tinerii nu au o idee realista asupra a ceea ce inseama un corp perfect pentru ca sunt influentati de imaginile care apar in reviste si care, de cele mai multe ori, sunt prelucrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.