Noua ore de maraton rock, tot atatea trupe, doua lansari de albume, peste 60.000 W sunet si 100.000 W lumini, cam asa arata schita primei editii a Festivalului "Rock Your Mind" care se va desfasura vineri 25 noiembrie, la Sala Polivalenta din Capitala. Fara indoiala, capul de afis al acestui eveniment este trupa suedeza Clawfinger care, cu aceasta ocazie, le va oferi fanilor din Romania ocazia de a asculta in premiera mondiala piesele incluse pe noul album, intitulat "Hate Yourself With Style".

Daca initial se anuntase ca se vor scoate la vanzare circa 7.000 de bilete, la pretul de 70 RON (700.000 lei vechi), organizatorii au fost nevoiti sa reduca numarul biletelor cu 1.000 din motive de securitate. In plus, pentru iubitorii genului nu-metal din tara, trebuie spus ca biletele vor mai putea fi achizitionate (in reteaua Diverta sau alte retele alternative) doar pana la 14 noiembrie.

Dupa aceasta data, biletele pentru maratonul "Rock Your Mind" vor putea fi achizitionate doar din Bucuresti, din urmatoarele locatii: reteaua Diverta, Plaza Mall, Mall Vitan, Unirii, Scala si Sala Palatului. Pe langa aceste locatii, pana la 20 noiembrie, biletele vor ramane la vanzare si la Club Viking, Club Underworld sau online la www.bileteonline.ro.

"Dirty Lies" - primul extras pe single

Noul album, lansat la doi ani de la "Zeros & Heroes", pastreaza acea agresivitate a pieselor Clawfinger din anii 90, cele 11 piese incluse pe acest material prezentand o noua agresiune, mult mai atent construita. "Hate Youself With Style" debuteaza in forta cu "The faggot in you", o piesa al carei titlu nu are nevoie de prea multe comentarii si continua cu piesa care da titlul albumului si "Dirty Lies", primul extras pe single care ruleaza deja la posturile de radio din Romania. Seria titlurilor provocatoare nu se opreste aici, din acest punct de vedere existand unele si mai violente precum: "Right to Rape", "Sick of Myself" sau "God is Dead".

Pe scena Festivalului "Rock Your Mind", Clawfinger va interpreta in premiera mondiala aceste piese, din recitalul lor estimat la 90 de minute nelipsind bineinteles hiturile care i-au asigurat celebritatea internationala, cum ar fi "Nigger", "The Truth", "Warfair" sau "Profit Preacher". Pe 25 noiembrie, Zak Tell, Bard Torstensen, Jocke Skog si Andre Skaug vor demonstra ca nu au renuntat degeaba la vechile meserii (in 1991) - ingrijitori in spitalul Roselund din Stockholm -, oferind o lectie de agresivitate rock...

Programul festivalului

"Rock Your Mind" va fi deschis de olandezii de la Cheesy cu un recital de circa 45 de minute, dupa ei urmand moldovenii de la Alternosfera. Apoi, pentru doua ore, scena va fi acaparata de trupele din vestul tarii, Luna Amara, Implant pentru Refuz si Altar, trupa lui Andy Ghost prezentand cu ocazia acestui recital piesele incluse pe noul album, intitulat "Atitudine", ce va fi lansat exact in ziua festivalului sub egida Roton.

Dupa alte 45 de minute, asigurate de trupa Subscribe din Ungaria, fanii ii vor vedea in sfarsit la lucru pe cei patru Clawfinger. Ora probabila de incepere a recitalului este 00.50. Seara va fi incheiata de alte doua recitaluri de exceptie - Timpuri Noi si Point Blank, o trupa din Macedonia care a mai concertat in Romania la festivalurile de gen. Asadar, line-up-ul acestui festival va constitui si primul maraton indoor de metale grele organizat in ultimii ani in Romania. Pe langa fanii romani, la acest eveniment si-au anuntat participarea si rockeri din Spania, Scotia, Anglia si Germania.