Care sunt cele mai iubite celebritati la ora actuala: Jennifer Lopez? Cheryl Cole? Natalie Portman? observati asemanarea?

Noua moda pe scena celebritatilor este imaginea la indigo – toate arata ca niste papusi, cu gene false si parul lung – incercand si reusind sa distruga orice urma de feminism castigata cu greu de predecesoarele lor.

In ziua de astazi nu mai este acceptabil ca o femeie sa isi pastreze fata naturala, fara fond de ten, fara machiaj si fara a atinge acel nivel de artificialitate care sa o faca sa fie ca toate celelalte – o clona.

Trebuie doar sa ne uitam in jur si ne vom da seama ca o multime de celebritati au inceput sa se copieze una pe alta si sa adopte o imagine care devine treptat singura imagine feminina acceptabila.

Parul des, putin ondulat, preferabil brunet, silueta anorexica, pielea bronzata, buzele groase si neaparat pe tocuri? – iti suna cunoscut? – da, ea este femeie perfecta, care ti-a fost de fapt impusa de societate. Individualitatea, naturaletea, nu mai au loc in randul placerilor noastre vizuale.

Astfel ca, orice femei care nu reuseste sa indeplineasca aceste standarde este automat facuta sa se simta rusinata si sa fie exclusa din aceasta „lume a frumosului acceptabil”.

  • Viata petrecuta in saloanele de cosmetica

Ceea ce modelel noastre sociale (vedetele) ne invata este cum sa nu fim niciodata multumite de noi. Sa ne petrecem o buna parte din viata si sa ne cheltuim o gramada de bani pe saloane de frumusete, gene false, mese de par si tratamente corporale chinuitaore, uneori.

„Mergi la sala. Tine dieta. Aranjeaza-ti parut. Mergi pe tocuri. Epileaza-te complet. Pune-ti fond de ten pe fata, blush in obraji, ruj pe buze si date cu rimel, mult rimel! – Fara toate astea esti nula! Nu ai nicio valoare!” – acesta este mesajul de baza care bantuie femeia inca din pubertate.

Telul este unul singur: Trebuie sa intri in masa de femei perfecte, cu parul lung, cu silueta subtire, cu haine de firma, cu gene false – femeia din plastica perfecta, clona a altor femei la fel de perfecte, lipsite de individualitate, care pot fi usor schimbate intre ele.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

  • Cine sunt exemplele noastre?

Vremurile in care femei precum Debbie Harry sau Lauryn Hill erau considerate modele de frumusete sunt de mult apuse. – iar acum un aspect iesit din comun nu mai este acceptat.

Ceea ce vedem astazi sunt clonele: Victoria Beckham, Kate Middleton, Cheryl Cole, Jennifer Lopez, Eva Longoria, Jessica Alba sau Natalie Portman.

Toate aceste femei arata exact la fel: parul ciocolatiu in bucle stralucitoare, ultra feminin, tapat, plin de extensii si greu de ingrijit. Gene luni, ca panzele de paianjen, pline de rimel negru si extensii. – totul mergand spre o imagine aproape copilareasca si inocenta, care le confera feminitate si le face fragile, in cautarea unui barbat care sa le protejeze.

Fiecare femeie care nu se incadreaza in aceasta categorie este facuta sa se simta data afara din societate si ca nu merita sa fie iubita. Extrema Hollywoodiana a mers prea departe si e timpul sa ii punem capat!

Citeste si:
Gecile pentru bărbați: 3 tendințe pentru sezonul rece
Gecile pentru bărbați: 3...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.