Marius spune ca a renuntat la Gala Premiilor MTV Europe de la Lisabona pentru noile proiecte Morandi

Intors recent din America, unde s-a aflat pentru a sasea oara, Marius Moga spune ca abia acum a reusit sa patrunda in lumea "greilor" din showbiz-ul de peste Ocean. Desi sustine ca pe "taramul fagaduintei" castiga cel putin 50.000 de dolari pe luna, Moga nu vrea sa renunte la proiectele sale din Romania.

EVZ: Trupa Morandi a fost nominalizata la categoria "Best Romanian Act" pentru Premiile MTV Europe. De ce nu v-ati dus la Lisabona?

Marius Moga: Trebuie sa termin noul album si mi se pare mult mai important sa iasa discul pe piata decat sa ne plimbam aiurea. Am fi pierdut trei zile daca plecam la Lisabona. In plus, am mai fost de trei ori acolo anul acesta.

Tocmai te-ai intors din America.

Da, am stat o luna si ceva. A fost a sasea oara cand m-am dus si pot spune ca abia acum am inceput sa-mi fac niste relatii mai serioase. Trebuie sa fii precaut, pentru ca acolo sunt o gramada de oameni care vorbesc prostii. Sunt multi care se lauda cu relatiile lor si spun ca au lucrat cu Dr. Dre sau au mers la cafea cu Eminem. Eu abia acum am reusit sa cunosc un om care e intre primii zece in hip-hopul din state: Steven Lindsey, un evreu de 55 de ani, care a lucrat cu unii dintre cei mai mari artisti ai lumii. Dupa Sarbatori ma intorc in State si voi lucra la niste proiecte pe care mi le va da el.

Acum la ce ai lucrat?

Am scris in special muzica de film si cea mai mare realizare e o piesa de pe coloana sonora a filmului "Domino", ultima productie a lui Tony Scott, care a regizat si "Man on Fire" cu Danzel Washington. Filmul a fost lansat de curand in America si urmeaza ca saptamana viitoare sa iasa pe piata si coloana sonora. In plus, au fost alte proiecte, mai micute, in special pentru productii de televiziune.

Castigi mai bine acolo?

Mult mai bine. Pe putin 50.000 de dolari pe luna. In SUA castig intr-o luna cat castig acasa in 6-7 luni. Dar nu vreau sa renunt la ceea ce am in Romania, la cinci ani de munca aici, la toate proiectele mele.

Ce proiecte ai in Romania?

Simplu scoate album nou si videoclip inainte de Sarbatori. La fel si Morandi, scoate single nou si album nou. Vor fi piese in franceza, rusa, spaniola. Pentru anul viitor am un alt proiect, o trupa noua de fete care "va spulbera" tot. Voi mai scoate un cover dupa o piesa romaneasca mai veche, "Si m-am indragostit de tine", a lui Adrian Daminescu. Imi place cantecul asta, il tin minte de cand eram mic.

Exista un conflict cu generatia veche de compozitori?

Nu cred ca e vorba despre un conflict intre generatii, ci e doar o problema de adaptabilitate, pentru ca piata muzicala are tot timpul nevoie de oameni tineri. E adevarat, la noi exista multe prejudecati si nu se promoveaza oameni din generatia veche pentru ca exista o conceptie gresita ca ceea ce vine de la ei nu e bun, iar asta e o mare greseala. Eu am auzit pe albumul Cristianei Raduta o piesa compusa de Moculescu si chiar mi-a placut mult.

Esti un compozitor mereu suspectat de plagiat. Ce are lumea cu tine? Chiar asa, iese fum fara sa faci foc?

La inceput m-am amuzat si nu am luat in seama aceste acuzatii. Am tacut o vreme, insa acum deja incep sa ma enervez. La mine nu s-a dovedit niciodata ca as fi plagiat, dar suntem o tara de carcotasi, de oameni cu prejudecati, care nu vor sa accepte ca unii de-ai lor pot face ceva la nivelul celor din strainatate.

Poti sa le demonstrezi celor care te acuza de plagiat ca nu au dreptate?

Bineinteles. Chiar eu mi-am verificat piesele, pentru ca ma exasperau cu atatea acuzatii. Am fost in State, la un avocat specializat pe muzica si i-am dus vreo 4-5 piese despre care s-a spus in Romania ca sunt copiate. Niciuna dintre ele nu face obiectul unui caz de plagiat. Insa, pentru ca toate piesele mele ajung hit-uri, oamenii trag concluzia ca asa ceva nu e normal si ca eu plagiez.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.