Noua productie a lui Pedro Almodovar, "Pielea in care traiesc", aduce impreuna drama partii umane intunecate si limitele pe care identitatea le impune.

"Pielea in care traiesc"(La piel que habito) este o noua productie care pune in evidenta inclinatia lui Pedro Almodovar spre descoperirea laturii intunecate umane. Filmul, poate fi vazut ca un thriller psihologic, cu accente horror, bazat pe drama pe care poate sa o provoace pierderea celor dragi si pe o serie de enigme care te tin in suspans pana la sfarsit.

Antonio Banderas joaca rolul unui medic renumit, expert in chirurgie plastica, ce reuseste sa creeze un tip de piele sintetica, rezistenta la foc si intepaturile insectelor, dupa ce sotia lui s-a sinucis in urma unui accident de masina care a desfigurat-o. Tot devotamentul si metodele folosite de acesta pun multe intrebari de etica in ceea ce priveste limitele pe care trebuie sa si le impuna un cercetator, indiferent de scopul studiului sau.

Talentul celebrului actor se poate observa din felul in care si-a construit personajul: atragator, misterios, cu o doza semnificativa de aroganta, dar si de nebunie. Banderas te face sa-l indragesti pe carismaticul chirurg Robert Ledgard, care nu are o atitudine deloc ortodoxa sau corecta fata de cobaiul sau, o captiva superba cu pielea perfecta.

Aceasta, interpretata cu eleganta de Elena Anaya („Van Helsing”, „Lucia y el sexo”), este cheia misterelor din film, iar toate secretele din jurul identitatii si atitudinii ei fac filmul sa-ti puna intrebari privind modul in care facem anumite alegeri in viata, cat de mult suntem dispusi sa renuntam la anumite lucruri pentru a ne pastra esenta.

Pentru a avea grija de prizonera lui, chirurgul are si sprijinul neconditionat al unui complice, care ar merge pana in panzele albe pentru el, dintr-un motiv care devine evident din prima jumatate de ora a filmului, menajera Marilia, interpretata de Marisa Paredes.

Povestea in sine ofera surprize in cantitati mici, dar constante si te tine in tensiune timp de doua ore. Este un prilej de relaxare pentru orice iubitor de filme de arta, thrillere sau drame, care depasesc limitele realismului, insa poate fi si un film care starneste curiozitatea celor care s-au plictisit de rutina zilnica.

Citeste si:
Pedro Almodovar a primit...

"Pielea in care traiesc" poarta amprenta clara a lui Pedro Almodovar, insa nu seamana cu nimic din ceea ce a produs pana acum. De asemenea, filmul este atipic pentru Banderas, care joaca rolul unui zeu propriu si se decide sa-si duca la indeplinire o proprie vendetta.

Alte detalii despre film gasiti aici!

In prima saptamana dupa intrarea in cinematografe (11 – 17 noiembrie), “La Piel Que Habito” va rula la Studio, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio - in Bucuresti, Cinema City – in Cluj si Cityplex – in Constanta si Brasov. In perioada urmatoare filmul va ajunge in toata tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.