Joi, 27 octombrie, Teatrul Masca va propune o incursiune intr-una dintre cele mai fascinante perioade originare ale istoriei teatrului: Commedia dellArte.

Pe parcursul intregii zile, actorii trupei Masca vor pune in scena patru spectacole care ilustreaza evolutia fenomenului Commedia dell’Arte: unul in stilul de inceput, al secolului al XVI-lea (“Indragostitii, ora 10.00 ”), altul in stilul sfarsitului de secol al XVII-lea (“Gemenii”, ora 16.00 ), precum si doua montari care ilustreaza disputa celor doi mari autori dramatici ai perioadei, Carlo Gozzi si Carlo Goldoni (“Regele cerb”, ora 12.00 si “Sluga la doi stapani”, ora 20.00 ).

“Va asteptam joi cu patru povesti captivante, mereu actuale, pline de farmec si umor. Maratonul este un omagiu adus acestui stil vechi, fenomen singular in istoria teatrului fara de care universul scenei ar fi mai sarac, un stil mereu actual din care se inspira marii oameni de teatru ai secolului XXI. Nuante de lirism si melancolie, personaje bine conturate, umor fin si un joc al actorilor de o vitalitate debordanta intregesc un tablou in care veti descoperi caractere din lumea care ne inconjoara”, a declarat Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Biblioteca Teatrului Masca va gazdui conferinte sustinute de unii dintre cei mai valorosi cunoscatori ai fenomenului: David Esrig, figura marcanta pentru regia si pedagogia teatrala europeana, fin cunoscator si autor al unui tratat referitor la manifestarea Commedia dell’Arte, regizorul Michele Modesto Casarin si Stefano Perocco di Meduna, veniti din Italia pentru a va oferi o mostra de comedie italiana pura.

  • Program:

- 10.00 - INDRAGOSTITII, regia Michele Modesto Casarin, Sala Jaques Lecoq

- 12.00 - REGELE CERB, regia Michele Modesto Casarin, Sala Mare

- 15.00-16.00 - Conferinta Michele Modesto Casarin si Stefano Perocco di Meduna pe tema mastillor din commedia dell arte

- 16.00 - GEMENII, regia Michele Modesto Casarin, Sala Jaques Lecoq

- 17. 00 - Conferinta David Esrig

- 20.00 - SLUGA LA DOI STAPANI, regia Mihai Malaimare, Sala Mare

Citeste si:
La ce piese de teatru mergem saptamana aceasta
La ce piese de teatru mergem...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.