Documentarul Noi Doi, realizat de regizorul Claudiu Mitcu, va rula in competitie la Astra Film Festival Sibiu. Evenimentul va avea loc incepand de marti, 25 octombrie si pana pe 30 octombrie.

Prima proiectie a documentarului care trateaza situatia minoritatilor sexuale din Romania va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 15:30 in Sala John Marshall. Filmul va putea fi revazut si joi, 27 octombrie, de la ora 20:00, in Sala Studio.

La festival vor fi prezenti cei doi protagonisti ai documentarului, Cristi Pietrareanu si George Macioaca, dar si regizorul Claudiu Mitcu.

Aceasta este cea de-a doua proiectie publica a documentarului, dupa ce “Noi Doi” a fost prezentat in premiera nationala vara aceasta la Festivalul International de Film Independent Anonimul de la Sfantu Gheorghe.

Fara prejudecati si intoleranta, documentarul priveste cu realism viata lui Cristi si a lui George, a caror singura "crima" este ca traiesc o frumoasa poveste de dragoste. [Citeste si: De ce le este frica romanilor de homosexuali?]

In anul 2011, in Romania, exista o comunitate numeroasa de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali), membrii sai facand parte din toate mediile. Comunitatea se confrunta cu teama de expunere si afirmare a membrilor sai, teama provocata de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea romaneasca. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat in 2011 de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, homosexualii reprezinta unul dintre cele mai discriminate grupuri din Romania.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelnita" si "Circul vesel" (2010). In 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Frantei in Romania "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisa a diversitatii din filmele sale documentare.

Citeste si:
Un barbat din SUA, condamnat pentru uciderea a 3 homosexuali in...
Un barbat din SUA, condamnat...

Puiteti urmari trailerul filmului in video de mai jos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.