Procesul impotriva doctorului Conrad Murray aduce noi marturii socante.

Dupa ce cardiologul Alon Steinberg a enumerat o serie de greseli comise de doctorul Conrad Murray, care au dus la moartea lui Michael Jackson, acum doctorul Steven Shafer spune ca moartea lui Michael Jackson putea fi evitata daca doctorul Murray i-ar fi ridicat acestuia barbia, pentru a-i elibera caile respiratorii.

"Cel mai probabil, caile lui respiratorii i-au fost blocate. Michael incerca sa respire, insa limba i-a ramas blocata in gat. In aceste situatii, doctorul putea sa ii elibereze limba cu un instrument sau sa ii ridice barbia. In acest fel, ar fi fost salvat", a declarat Shafer, potrivit DailyMail.

Acesta a adaugat ca Murray nu trebuia sa-i administreze propofol cantaretului, fara ca acesta sa fie conectat la un aparat care ii masoara pulsul.

"Michael Jackson a murit pentru ca nu a mai putut respira – lucru la care trebuie sa te astepti de la pacientii carora le administrezi anestezice puternice. In acest caz, trebuie doar sa ii deschizi pacientului caile respiratorii pentru ca oxigenul sa ajunga in plamani", a mai precizat Shafer,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.