Trofeul Anim'est de anul acesta a fost acordat filmului estonian de scurtmetraj "Body Memory", in cadrul galei de inchidere a festivalului, sambata, la Cinema Patria din Capitala.

"Body Memory", in regia lui Ulo Pikkov, care a primit premiul in valoare de 2.500 de euro, vorbeste despre cat de multe lucruri isi aminteste trupul uman. Trofeul i-a fost inmanat realizatorului de regizorul american Shane Acker.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj (1.000 de euro) a fost acordat productiei germane "Lumea exterioara", in timp ce premiul pentru cel mai bun lungmetraj a revenit filmului rusesc "Ratusca cea urata" din Rusia.

Mentiunea speciala a juriului de scurtmetraj a fost acordata filmului "Millhaven" din Polonia.

Premiul pentru ce mai bun film studentesc a revenit peliculei "Alb, nu alb" din Germania, iar mentiunea, la aceeasi categorie, a fost acordata filmului "Ishihara" din Israel.

Premiul pentru cea mai buna productie romaneasca, in valoare de 500 de euro, a fost acordat filmului "Tipatul” de Sebastian Cosor, care a primit si premiul pentru cel mai bun film din sectiunea Balkanimation.

"I Say Fever" de Ramona Falls (Statele Unite ale Ameriicii) a primit premiul pentru cel mai bun videoclip, iar premiul pentru cel mai bun clip publicitar a revenit titlului "Vitra-Kuubo", conform MEDIAFAX.

Premiul publicului, acordat unui scurtmetraj din sectiunea Mozaic, a fost decernat filmului "Flamingo Pride" (Germania), in timp ce premiul pentru cel mai bun film din sectiunea Minimest a revenit productiei "Gruffalo" (Marea Britanie).

Cea de-a sasea editie Anim'est a insemnat 436 de scurtmetraje si lungmetraje, provenind din 45 de tari, proiectate la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control, 4 ateliere de film de animatie, organizate la Shift Pub, Sala ArCuB, Centrul Ceh si Centrul Cultural al Republicii Ungare, 3 expozitii, 8 masterclass-uri, dezbateri si prezentari sustinute la Cinema Union si trei conferinte la Sala ArCuB, 2 lansari de DVD-uri, 10 petreceri pana in zori in Club Control, o noapte intreaga de proiectii de scurtmetraje animate bizare si live act-uri marca Mirai Mizue, Montgomery Clunk si Res Es (Creepy Animation Night 3 la Cinema Patria), 80 de oi virtuale 3D in prima aplicatie smartphone dezvoltata de un festival de film din Romania, 150 de invitati romani si straini.

Festivalul, desfasurat in perioada 7 - 16 octombrie in Capitala a fost deschis cu proiectia in premiera nationala a filmului "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian. Regizorul, scenaristul si creatorul de efecte vizuale din Statele Unite Shane Acker a fost Animatorul Invitat al Anim'est 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.