In cadrul procesului impotriva doctorului Conrad Murray, un cardiolog a declarat ca megastarul ar fi putut fi salvat daca i s-ar fi acordat ingrijirile corespunzatoare.

In procesul de ieri, cardiologul Alon Steinberg a enumerat o serie de greseli comise de doctorul Conrad Murray, care au dus la moartea lui Michael Jackson.

In primul rand, acesta spune ca Murray nu trebuia sa trateze insomniile cantaretului cu propofol. In plus, acest anestezic nu trebuia administrat acasa fara un echipament special, scrie DailyMail.

O alta greseala comisa de Murray a fost faptul ca nu a sunat imediat la serviciul de urgente si in loc sa-l ajute pe cantaret sa respire, Murray a efectuat manevre de resuscitare, in conditiile in care inima canatretului inca mai batea.

Potrivit lui Steinberg, faptul ca Murray l-a lasat pe Michael singur in timp ce era sub efectul propofolului echivaleaza cu "a lasa un bebelus sa doarma pe masa din bucatarie".

Cardiologul a facut si o scurta lista cu ce trebuia sa aduca Murray in camera cantaretului, printre care se afla o targa speciala pentru efectuarea manevrelor de resuscitare, echipament special pentru a verifica inima si oxigenul pacientului, defibrilator si personal specializat care sa-i dea o mana de ajutor in caz de urgenta.


Doctorul Christopher Rogers, de la Institutul de medicina legala din Los Angeles, a spus ca Michael Jackson avea o stare de sanatate mai buna decat media persoanelor de varsta sa si avea un nivel bun al colesterolului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.