Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Johnny Raducanu a fost depus marti, in jurul orei 11.25, la Biserica Sf. Silvestru din Bucuresti, unde persoanele apropiate pot sa-i aduca un ultim omagiu muzicianului, inainte de inmormantarea prevazuta sa aiba loc miercuri, la cimitirul Manastirii Cernica.

Sicriul cu trupul neinsufletit al muzicianului a fost adus la Biserica Sf. Silvestru de apropiatii acestuia. Pritre acestia se numara si Voicu Radescu, directorul Green Hours.

Muzicianul Johnny Raducanu a murit luni dimineata, la varsta de 79 de ani, dupa cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti (TNB). Ion Caramitru, aflat in strainatate, a spus ca Johnny Raducanu "era foarte bolnav", insa se afla acasa cand a survenit decesul.


„A murit Johnny Raducanu! O veste in fata careia cuvintele sunt sarace si neputincioase. Cu plecarea lui Johnny Raducanu se incheie, de fapt, o intreaga epoca, se inchide un spatiu cultural fabulos al Romaniei din a doua jumatate a secolului trecut. Nu era nici „oficial”, dar nici, cum s-ar spune astazi, „underground”. Nu era nici interzis, dar nici promovat. Nu a avut parte, asa cum ar fi meritat, de concertele uriase, cu mii de fani, din ziua de astazi.
Johnny n-a cantat niciodata pentru oficiali, n-a cantat nici macar pentru „melomani”, a cantat, de fiecare data, pentru prieteni.
Johnny Raducanu a fost un Ion Creanga al jazz-ului. A pus in muzica sa povesti si amintiri, umor si intelepciune, magie si firesc si, mai presus de toate, o extraordinara bucurie a vietii.
Johnny spunea candva ca face parte din acea armata a lui Dumnezeu in care Beethoven a fost general.
Dumnezeu l-a vrut mai aproape. Dar muzica sa ramane, in continuare, printre noi!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a transmis Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

Johnny Raducanu: Viata unei legende a jazz-ului romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.