Dolores Hope, sotia actorului de comedie Bob Hope, decedat in anul 2003, a murit, luni, din cauze naturale, la varsta de 102 ani, a anuntat un purtator de cuvant al familiei.

Dolores Hope, o cantareata care a renuntat la cariera ei de cantareata dupa ce s-a casatorit, a murit in resedinta ei din cartierul Toluka Lake din Los Angeles. Bob Hope, actorul cu care a fost casatorita timp de aproape 70 de ani, a murit in iulie 2003, la varsta de 100 de ani.

Dolores Hope avea o cariera de cantareata la New York, inainte de a-l intalni pe Bob Hope si de a se casatori cu el. Impreuna, s-au mutat la Los Angeles, pentru ca Bob sa isi continue cariera din film si televiziune. Dolores il insotea adeseori pe Bob Hope in numeroasele turnee pe care acesta le facea pentru a distra trupele americane din strainatate, scrie MEDIAFAX.

La varsta de 83 de ani, Dolores si-a reluat cariera de cantareata, inregistrand mai multe albume si cantand cu Rosemary Clooney, o renumita cantareata de muzica pop si jazz, matusa actorului George Clooney. Dolores a sustinut ultimul ei concert pentru a distra trupele americane, la varsta de 84 de ani, in timpul razboiului din Golf, cand a cantat "White Christmas" din spatele unui camion, parcat in desertul saudit.

  • Bob Hope a fost unul dintre cei mai indragiti actori de comedie din secolul al XX-lea.

Si-a inceput cariera jucand in spectacole de vodevil, a lucrat in radio, a jucat in multe lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt acele "road film" in care a aparut alaturi de Bing Crosby, iar in ultimii sai ani de viata a aparut in numeroase emisiuni speciale de televiziune. Hope vorbea adeseori despre mariajul sau cu Dolores in talk show-urile de televiziune la care participa.

La fel ca sotul ei, Dolores Hope era pasionata de golf si a primit numeroase premii pentru actiunile umanitare la care a participat, in special pentru sustinea fundatiilor care ii ajuta pe oamenii saraci.

Dolores si Bob Hope au avut doi copii, trei nepoti si un stranepot. Dolore va fi inmormantata langa sotul ei, la cimitirul Bob Hope Memorial Garden din San Fernando Mission, in apropiere de Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.