Phil Collins, micul gigant: Mic de statura, artistul britanic a demonstrat ca e un titan al muzicii

A inceput si a terminat cu un solo la baterie, de circa sapte minute, aparent epuizante, insa Phil Collins parea sa se incarce cu energie la fiecare lovitura. Intre cele doua momente, publicul care a venit la concertul de duminica seara - circa 8.000 de oameni de toate varstele - a fost hipnotizat. "Salut, Bucuresti", s-a adresat artistul in limba romana celor prezenti si a dat startul show-ului de muzica, lumini si emotii, in masuri egale, cu piesa "Something Happened On The Way To Heaven".

Pe rand, au urcat pe scena alti 16 muzicieni, iar spectatorii au cantat impreuna cu ei "Against All Odds (Take A Look At Me Now)" si "Don’t Lose My Number". Collins a vorbit mai departe in limba romana, citind cateva fraze scrise cu litere mari pe cinci pagini: "Multumesc! Buna seara, Bucuresti. E foarte bine sa fiu cu voi. Multumesc ca ati venit la acest concert. In aceasta seara vom canta cele mai cunoscute piese". Desi stalcite, vorbele lui au atins inimile tuturor celor prezenti si au primit aplauze indelungi.

"Poate ca unii dintre voi ati fost conceputi pe piesa asta"

Inainte de a canta "One More Night" (1985), Phil Collins a tinut sa glumeasca cu tinerii spectatori: "Poate ca unii dintre voi au fost conceputi pe piesa aceasta". Intr-adevar, toti cei prezenti pareau a avea cel putin o amintire placuta legata de ritmurile lente ale piesei. La un moment dat, hangarul Romaero a fost scufundat in intuneric, iar un panou rotund cu reflectoare a coborat pana aproape de scena si a inceput sa "arunce" raze de lumina albastra catre public pe ritmurile vibrante ale melodiei "In the Air Tonight".

Spre finalul spectacolului, Phil a coborat de pe scena si i-a incurajat pe spectatori sa cante din tot sufletul superhitul "Sussudio". Apoi, impreuna cu cei 16 muzicieni, si-au luat la revedere, au facut mai multe plecaciuni si s-au retras. Publicul nu se putea insa desprinde de el.

A izbucnit in urale asurzitoare. Cantaretul a revenit din culise si a oferit inca un solo electrizant la baterie, iar apoi a interpretat piesa de ramas bun "Take Me Home". "Multumesc. Va iubesc, va multumesc ca ati venit, sunteti in inima mea. Noapte buna, trebuie sa merg acasa", a incheiat artistul.
Phil Collins a fost "supermultumit" de reactia publicului din Romania si de colaborarea cu echipele tehnice de aici, au afirmat organizatorii, Fun Time Production. Artistul a plecat de pe Aeroportul Baneasa ieri, la ora 13.30, cu o cursa charter cu destinatia Atena.

"Another day in paradise" pentru Andreea Marin si Stefan Banica Jr.

Vedetele au dovedit ca iubesc muzica buna si au venit sa il asculte pe Phil Collins. Celebrul cuplu Andreea Marin - Stefan Banica Jr. a atras toate bliturile aparatelor de fotografiat, dar niciunul dintre ei nu parea ca ar mai avea ceva de ascuns. S-au remarcat insa si Mircea Radu, Vlad Enachescu si Radu Naum, Dan Bitman (venit cu mama copiilor sai) si Serban Huidu (insotit de nevasta).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.