Top modelul si prezentatoarea TV Heidi Klum a fost numita cea mai periculoasa vedeta din spatiul online, descarcarile unor continuturi cu ea sau despre ea, fiind "o usa deschisa" pentru virusi.

Reprezentantii companiei de securitate online McAfee au declarat ca utilizatorii care cauta sa descarce continuturi cu Heidi Klum sunt de 10 ori mai predispusi sa isi viruseze computerul. Ei sunt, de asemenea, predispusi sa isi infecteze computerele cu virusi care sunt construiti pentru a fura date personale sau sa primeasca e-mail-uri nesolicitate, scrie Reuters.

  • Cea mai periculoasa vedeta de sex masculin

Piers Morgan, gazda unei emisiuni CNN si fost editor al unui tabloid britanic, este cea mai periculoasa vedeta de sex masculin din spatiul online, potrivit studiului anual realizat de McAfee.

Reprezentantii McAfee au declarat ca delincventii din spatiul online se folosesc de numele unor vedete foarte populare pentru a-i atrage pe internauti pe anumite site-uri, de unde isi pot infecta computerele cu virusi periculosi, transmite MEDIAFAX.

Studiul mai arata ca vedetele din lumea sportului si cantaretii sunt "mai siguri" pentru internauti decat starurile de cinema si modelele.

Actrita Cameron Diaz s-a clasat pe prima pozitie in topul celor mai periculoase vedete din spatiul virtual realizat de McAfee anul trecut, iar anul acesta, ea se afla pe locul al doilea, urmata de Piers Morgan, Jessica Biel si Katherine Heigl.

"Suntem putin mai in siguranta decat anul trecut, dar cautarile online cu numele vedetelor pot genera in continuare rezultate riscante", a declarat Paula Greve, director de securitate al cautarilor web la McAfee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.