Cineastul franco-polonez Roman Polanski va fi prezent la editia din acest an a Festivalului de Film de la Zurich, la doi ani dupa ce a fost arestat pe aeroportul din acest oras elvetian, pe baza unor acuzatii de pedofilie, care au tinut multa vreme prima pagina a presei internationale.

Roman Polanski va lua avionul spre Zurich pe 27 septembrie, unde va primi premiul pentru intreaga cariera pe care organizatorii festivalului doreau sa i-l inmaneze in 2009, informeaza hollywoodreporter.com.

In 2009, politia elvetiana l-a asteptat pe Roman Polanski pe aeroportul din Zurich, iar regizorul a fost arestat imediat dupa ce a coborat din avion, potrivit MEDIAFAX.

Polanski a petrecut cateva luni in regim de arest la domiciliu in Elvetia, in timp ce reprezentantii justitiei din aceasta tara au dezbatut chestiunea extradarii cineastului in Statele Unite, tara in care acesta a fost pus sub acuzare in urma cu peste 30 de ani, pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora in varsta de 13 ani. La finalul acestor dezbateri, justitia elvetiana a decis sa il elibereze pe cineast. Datorita acestui precedent, Polanski nu risca sa fie arestat din nou in acest an.

Dupa ceremonia organizata in onoarea cineastului franco-polonez, la Zurich va fi proiectat, in premiera mondiala, un lungmetraj de non-fictiune. Titlul filmului va fi dezvaluit doar in ziua proiectiei. Cel mai recent film regizat de Roman Polanski, intitulat "Carnage", in care joaca Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz si John C. Reilly, a avut premiera pe 1 septembrie, la Festivalul de Film de la Venetia.

Cea de-a saptea editie a Festivalului de Film de la Zurich va avea loc in perioada 22 septembrie - 2 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.