Actorul Andy Whitfield, starul serialului de televiziune "Spartacus: Nisip insangerat", a murit duminica, la varsta de 39 de ani, din cauza unui cancer, limfom non-Hodgkin, a anuntat purtatorul sau de cuvant, citat de Reuters.

Andy Whitfield a interpretat in primul sezon al serialului "Spartacus: Nisip insangerat" - lansat anul trecut - rolul lui Spartacus, un luptator trac capturat de romani si trimis sa devina gladiator la scoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, si a sotiei sale, Lucretia, jucata de Lucy Lawless.

Insa, in septembrie anul trecut, Andrew Whitfield a anuntat ca va parasi show-ul care l-a consacrat, din cauza reaparitiei cancerului de care suferea - limfom non-Hodgkin.

Productia celui de-al doilea sezon al serialului "Spartacus: Nisip insangerat" fusese deja amanata cu cateva luni inainte, cand Andy Whitfield fusese diagnosticat cu acest tip de cancer. Actorul a raspuns foarte bine la tratamentul primit si parea ca s-a vindecat, insa, in toamna lui 2010, cancerul a revenit.

"Intr-o dimineata de Sydney frumoasa si insorita, inconjurat de familie, in bratele iubitei sale sotii, frumosul si tanarul nostru luptator Andy Whitfield a pierdut lupta de 18 luni cu limfomul non-Hodgkin", a declarat Vashti Whitfield, sotia actorului, intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

Chris Albrecht, presedintele si CEO al Starz, compania producatoare a serialului "Spartacus: Nisip insangerat", s-a declarat "profund intristat" de pierderea lui Whitfield.

Andy Whitfield, care a mai jucat in filmele "The Clinic" (2010) si "Gabriel" (2007), s-a nascut in Tara Galilor, dar ulterior s-a mutat in Australia. Dupa ce s-a imbolnavitr, el a fost inlocuit in serialul "Spartacus" de australianul Liam McIntyre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.