Actrita Meryl Streep, violoncelistul Yo-Yo Ma si muzicianul Neil Diamond se numara printre artistii ale caror cariere vor fi celebrate in luna decembrie, la gala pe 2001 a Kennedy Center Honors.

La aceeasi gala vor mai fi onorati starul de pe Broadway Barbara Cook si saxofonistul Sonny Rollins.

Gala de decernare a premiilor va fi difuzata pe 27 decembrie, de postul de televiziune CBS.

Presedintele Kennedy Center, David M. Rubenstein, a declarat, miercuri, ca cele cinci personalitati onorate anul acesta sunt oameni extraordinari, "care au contribuit semnificativ la viata culturala a natiunii americane si a lumii, in general", scrie MEDIAFAX.

  • Meryl Streep, in varsta de 62 de ani, detine un record de 16 nominalizari la premiile decernate de Academia de film americana. Actrita a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" (1979) si "Alegerea Sophiei" (1982).

Streep mai detine si recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur castigate de o actrita - sase. Printre proiectele cinematografice cele mai recente ale actritei se numara "Mamma Mia!", in care a jucat alaturi de Pierce Brosnan, "Julie si Julia" si "E tare complicat!".

  • Yo-Yo Ma, in varsta de 55 de ani, castigator a numeroase premii Grammy, al National Medal of Arts pe 2001 si al Presidential Medal of Freedom pe 2011, este unul dintre cei mai celebri violoncelisti ai lumii.


  • Neil Diamond, unul dintre cei mai renumiti artisti din toate timpurile, este autorul unor piese memorabile, precum "Sweet Caroline" si "Solitary Man". El a scris si versurile unor piese interpretate de alti muzicieni, precum "I'm A Believer", in interpretarea grupului The Monkees.

  • Cantareata si actrita Barbara Cook, in varsta de 83 de ani, este celebra pentru o serie de roluri jucate in anii 1950 pe Broadway, in spectacole precum "Candide" si "The Music Man".


  • Saxofonistul Sonny Rollins, in varsta de 81 de ani, laureat al premiul Grammy, cu o cariera de 60 de ani, este considerat de specialisti drept unul dintre cei mai influenti muzicieni de jazz din lume.

Citeste si:
Tom Hanks si Sting, laureati ai premiilor Kennedy Center Honors
Tom Hanks si Sting, laureati...

Premiile acordate la The Kennedy Center Honors au fost create in 1978, iar printre laureatii precedenti se numara Aretha Franklin, Barbara Streisand, Carol Burnett, Luciano Pavarotti, Willie Nelson si Oprah Winfrey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.