Doar cateva zile ne mai despart de Control Day Out powered by Tuborg, cea mai asteptata petrecere a sfarsitului de vara.

Sambata, 10 septembrie, la Arenele Romane din Bucuresti, fostul lider al legendarei formatii britanice The Stone Roses, Ian Brown, va concerta in premiera in Romania, cu sprijinul adidas Originals, alaturi de UNKLE Sounds, cel mai nou proiect semnat James Lavelle, ce a facut furori la festivalurile Reading si Leeds din Marea Britanie, in aceasta vara.

Petrecerea incepe la ora 21 cu un concert Suie Paparude, urmat de Ian Brown, UNKLE Sounds si continua pana tarziu cu DJ set-uri Justin Vandervolgen si Bogman.

  • Accesul la Arenele Romane (Str. Cutitul de argint, nr. 26, intrarea prin Parcul Carol) se va face, sambata, incepand cu ora 20. Cei care nu si-au cumparat inca bilete, o mai pot face la pretul de 50 de lei, din reteaua Eventim, urmand ca in seara evenimentului biletele sa coste 65 de lei, la intrare.

Cunoscut publicului roman mai ales pentru colaborarile cu UNKLE (Reign, Fear, Be There), dar si pentru albumul sau ulterior, Solarized (al patrulea din cariera solo), Ian Brown a devenit celebru ca solist al legendarei formatii de rock alternativ The Stone Roses.

Cariera artistului britanic se intinde de-a lungul mai multor generatii muzicale, de la punk la amestecul cultural al Angliei optzeciste, la mods, skinheads si nebunia Madchester care a deschis drumul multor formatii brit-rock de succes. De la destramarea The Stone Roses, in 1996, Ian Brown a lansat sase albume solo de studio, de pe urma carora au rezultat nu mai putin de 14 hit single-uri, sase turnee mondiale sold-out, precum si aparitii la cele mai renumite festivaluri din lume: de trei ori la Glastonbury, de cinci ori la V Festival, T in the Park sau Oxegen in Marea Britanie, patru aparitii la Fuji Festival Japan, headliner la Rocket Festival in Hong Kong, si multe altele.

In 2006, la NME Awards, lui Ian Brown i-a fost inmanat premiul Godlike Genius, iar in 2007, Q Legend Award vine ca o incununare, chiar daca impresionanta sa cariera nu se opreste aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.