PJ Harvey a castigat Mercury Prize pe 2011, pentru albumul "Let England Shake", aceasta fiind pentru a doua oara cand cantareata este recompensata cu prestigiosul premiu muzical, acordat pentru cel mai bun album de studio al anului.

PJ Harvey, in varsta de 41 de ani, prima femeie recompensata cu premiul Mercury, in 2001, pentru albumul "Stories from the City, Stories from the Sea", este primul artist care a primit doua astfel de trofee, scrie MEDIAFAX.

Albumul "Let England Shake" a fost inspirat din ororile razboiului si a fost favoritul caselor de pariuri.

Corinne Bailey Rae, membru al juriului de anul acesta, a spus ca Harvey a fost aleasa castigatoare in unanimitate. "A fost o decizie grea, dar toti am fost de acord", a spus Bailey Rae.


  • Adele, Tinie Tempah, Katy B si Elbow au fost ceilalti nominalizati de anul acesta la premiul Mercury. Cu exceptia Adelei, care sufera de o durere in gat, toti nominalizatii au cantat in timpul ceremoniei de premiere, care a avut loc marti, la Londra.

Premiul Mercury,
creat in 1992, recompenseaza un muzician din Marea Britanie sau Irlanda, pentru un album de studio lansat in ultimul an.

Nume sonore se gasesc pe lista castigatorilor editiilor precedente: Arctic Monkeys, Primal Scream, Franz Ferdinand, Suede, Pulp, Klaxons si Elbow.

Acest premiu, in valoare de 20.000 de lire sterline, a fost decernat in 2010 grupului londonez The xxx.

  • Figura marcanta a muzicii rock contemporane, PJ Harvey a reusit sa isi faca loc intr-o industrie muzicala dominata de figuri masculine, reusind, totusi, sa isi pastreze latura feminina chiar si printre acordurile dure si reci ale rock-ului alternativ. Cantareata britanica a lansat sapte albume de studio si a primit cinci nominalizari la premiile Grammy.

Albumul "Let England Shake" a fost inregistrat impreuna cu John Parish, alaturi de care PJ Harvey a lansat, in 2009, un LP intitulat "A Woman A Man Walked By".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.