Luni Freddie Mercury ar fi implinit 65 de ani, cum ne simtim la 20 de ani de la moartea celei mai frumoase voci a secolului?

La fel cum fiecare dintre noi, cei care am am iubit intreaga evolutie Queen, varsam cate o lacrima cand ne gandim la destinul tragic al lui Freddie Mercury si la faptul ca a murit mult prea devreme. In acelasi fel si Google a decis sa celebreze viata celei mai mari voci din istoria rockului, cu un logo comemorativ.

„Pentru mine, Freddie Mercury este un artist genial si cel mai mare solist vocal al tuturor timpurilor. Cea mai mare parte a pieselor Queen este compusa de el. Putea sa cante absolut orice, iar melodiile Queen au ramas ani de zile in topuri”, afirma Liana Stanciu.

„Prima piesa pe care am ascultat-o de la Queen a fost Bohemian Rhapsody. O cantam prin casa, prin baruri si ma luau fiori de fiecare data cand o ascultam. Il idolatrizam pe Freddie si incercam sa ii imit toate miscarile. Eu au decoperit Queen abia dupa moartea lui si mi-a parut foarte rau, dar ce sa faci? – asta era varsta. Pentru mine Mercury a fost si este piatra de temelie a rock-ului”, spune Luca Alexandru, cititor 9AM.

  • Pe 22 septembrie, mai multe trupe il vor celebra muzical pe Freddie Mercury, reinterpretand, in maniera proprie, melodiile Queen. Pana in prezent si-au confirmat prezenta Dan Helciug cu Spitalul de Urgenta, Zoltan Andras (Sarmalele Reci) cu un proiect inedit, prezentat in premiera - Jazzapella, Cristina Haios (Impact) si trupa Cortez.[ Click aici pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment ]

Freddie Mercury: Legenda starului rock gay, indragostit de o femeie

  • Nascut in Zanzibar, cu numele Farrokh Bulsara, si educat in India, Freddie Mercury a infiintat trupa Queen, in 1971, cu Brian May, Roger Taylor si John Deacon.

Queen a devenit un nume important in industria rock in 1975, odata cu lansarea celui de-al patrulea album al grupului, "A Night at the Opera", ce contine legendara piesa "Bohemian Rhapsody", compusa de Freddie Mercury. De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor "Crazy Little Thing Called Love", "We Are The Champions", "Somebody To Love".
Citeste si:
Levi’s aniversează 150 de ani de la crearea modelului 501
Levi’s aniversează 150 de ani...

  • In afara scenei, Freddie Mercury avea o viata privata extrem de protejata, acordand foarte rar interviuri si nediscutand niciodata in public despre faptul ca era homosexual, scrie mediafax.ro.

La o zi dupa ce a anuntat in mod public ca era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

  • Cu ocazia celebrarii aniversarii acestui zeu al muzicii rock, vrem sa va intrebam si pe voi: Ce a insemnat pentru voi Freddie Mercury?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.